MILIMA Safari Lodge
MILIMA Safari Lodge
Kontakt os gerne på tlf.+45 70 26 04 07

faq - ofte stillede spørgsmål

Har jeg behov for visa?

Landene i det sydlige Afrika har forskellige krav om visum. Danske statsborgere behøver fx ikke at søge om visum til Sydafrika inden en safari, da man automatisk får et turistvisum på 90 dage ved ankomsten. Man skal dog kunne fremvise returbillet og tilstrækkelige økonomiske midler til dækning af opholdet. Desuden skal passet være gyldigt 1 måned udover opholdet og indeholde mindst 2 blanke sider til visum. Spørgsmål om visum kan rettes til Sydafrikas Ambassade, Gammel Vartorv Vej 8, 2900 Hellerup, tlf. 39 18 01 85.

Du kan læse de specifikke regler for de enkelte lande under landefakta.

Har jeg behov for vaccinationer?

Generelt når du rejser til Afrika, skal du have en opdateret stivkrampe/difteri-vaccine (dvs. indenfor de sidste 10 år). Derudover skal du have den såkaldte havrix-vaccine mod hepatitis A (smitsom leverbetændelse). Første vaccination dækker et år frem, og får du næste indenfor 6-12 måneder, beskytter vaccinen i op til 40 år. Malaria findes i mange områder i det sydlige Afrika, så vi anbefaler, du kontakter din læge for yderligere information om malariaforebyggelse. Du bør desuden tjekke specifikke forhold i de enkelte lande, du rejser til. Du kan finde gode råd om sikker rejse hos Vaccinespecialisten, som desuden tilbyder NYATIs kunder 10% rabat på alle vaccinationer på klinikken i Lyngby.

Har jeg behov for rejseforsikring?

Vi anbefaler, at du har både en afbestillings- og rejseforsikring. Spørg dit forsikringsselskab, hvordan du er sikret. Hvis du ikke er tilstrækkeligt forsikret, kan vi anbefale at tegne forsikring hos Gouda Rejseforsikring. Tjek evt. også om du er forsikret via din kreditkortudbyder.

Bør jeg medbringe kontanter, og hvordan skal de opbevares?

Der er sikkerhedsbokse i alle værelsestyper på MILIMA Safari Lodge, og det samme gælder for langt størstedelen af vores hotelpartnere. Du vil derfor trygt kunne medbringe kontanter på din ferie. På MILIMA Safari Lodge er det en god ide at tage lidt ZAR (Sydafrikanske Rand) med, selv om du kan bruge kreditkort på lodgen. På heldagsturen til Drakensbjergene, kan du både købe træskærerarbejder, lokale souvenirs samt kaffe og pandekager i Pilgrim’s Rest. Ønsker du at give drikkepenge til personalet på MILIMA Safari Lodge, skal det også være i ZAR. Skal du videre til f.eks. Victoria Falls, Zanzibar eller Mauritius bagefter, kan det også anbefales at tage lidt kontanter med i USD.

Skal ekstra udflugter bookes før afrejse?

Du bestiller og betaler for alle tilvalgsaktiviteterne, når du er ankommet til MILIMA Safari Lodge. Tilvalgsaktiviteter og personlige udgifter på MILIMA Safari Lodge betaler du ved afrejsen i enten ZAR eller med Visa/MasterCard. Husk, at det er svært at komme til en bank under opholdet på lodgen.

Hvilken type beklædning skal jeg medtage til safari?

Lange bukser - gerne med aftagelige bukseben, en jakke og praktiske sko til safariturene er en god ide hele året rundt. I den tørre årstid (dansk sommer) får du brug for hue, evt. vanter plus varmt og vindtæt overtøj, men så snart solen kommer frem, bliver det nemt 20-25 grader, så du får også brug for shorts, t-shirt og sandaler.

I den grønne periode (dansk vinter) er der varmere, så her har du brug for sommertøj, sandaler og solhat plus en lun sweater og vindtæt jakke til om aftenen. Tøj i khaki, brun, beige og lyse farver anbefales generelt på alle safariturene. Hvis du ønsker at deltage i bush walks (safarivandringer), skal du også medbringe et par gode vandresko/kondisko, da det er et krav at have lukkede sko på for at kunne deltage.

Kan jeg veksle og hæve penge overalt?

Skal du til Sydafrika, skal du medbringe sydafrikanske rand (ZAR). I alle storbyer er der hæveautomater, ligesom vi kender det i Europa. I landdistrikterne er der færre hæveautomater, og på MILIMA Safari Lodge kan du ikke hæve penge. I Johannesburg lufthavn kan du både hæve og veksle, men vi anbefaler, at du veksler hjemmefra. Sørg for at få en del af valutaen i 20- og 50-randsedler. Du får brug for mindre beløb til dragerservice m.m.

Hvor mange drikkepenge skal jeg give?

Som alle andre steder i verden er det god skik at give drikkepenge som tak for god service. Det er almindeligt at lægge 10 - 15 % oveni regningen, hvis du har været godt tilfreds med betjeningen i taxier, på restauranter og hoteller. Hvis du gerne vil give drikkepenge på MILIMA Safari Lodge, kan du bruge de to postkasser til henholdsvis ”servicepersonale” og ”rangere”, som hænger på væggen på kontoret. Et godt niveau er ca. 500 ZAR pr. gæst per uge, som du fordeler efter behov og lægger samlet i en kuvert i de respektive postkasser. Hvis du skal med på NYATI Safari til fods er det normalt at lægge ca. 350 ZAR pr. telt pr. dag til henholdsvis guide og øvrige personale.

Er der meget kriminalitet?

I Johannesburg er der meget kriminalitet, og hvis du vil downtown eller til Soweto, bør du altid tage med på en arrangeret tur. Generelt skal du dog ikke være bekymret for kriminalitet i det sydlige Afrika, men i fx. Johannesburg og Cape Town skal du naturligvis tænke dig om og opføre dig fornuftigt som i enhver anden storby. Lad smykker og tasker blive på hotellet, når du går ud om aftenen, så du ikke frister svage sjæle. Medbring kun de kontanter, som du skal bruge, og tag en taxi hjem til hotellet efter mørkets frembrud, hvis du ikke bor ved Waterfront i Cape Town. Ude i provinsområderne er der fredeligt.

Kan jeg drikke vandet fra hanen?

Det generelle råd er at drikke vand på flaske overalt i det sydlige Afrika. På MILIMA Safari Lodge har vi dog egen brønd med det fineste drikkevand, som du kan drikke direkte fra hanen. Du får vandflasker på værelset hver dag under opholdet på MILIMA Safari Lodge.

Kan jeg låne en kikkert på MILIMA?

Lodgen har kun få kikkerter. Så det er en god idé at tage din egen med hjemmefra, og husk den på safariturene. Så har du optimale muligheder for fx at se løver, der ligger i græsset og leoparder, der hviler sig i træerne.

Kan jeg benytte min mobiltelefon?

Skandinaviske mobiltelefoner fungerer fint, og ofte er de den bedste kommunikationsmetode. Du kan ringe fra direct-dial-telefoner på MILIMA Safari Lodge og på de fleste større hoteller i det sydlige Afrika.

Er der internet adgang?

Ja, der er gratis trådløst internet på MILIMA Safari Lodge og de fleste af vores øvrige hoteller. Læs mere om internetfaciliteter på de respektive hotelsider.

Kan jeg benytte skandinaviske el-stik?

Der er generelt 220V AC, men elektriske stik har en anden udformning end de danske. På MILIMA Safari Lodge og de fleste øvrige hoteller kan du låne adaptere i receptionen, hvis de ikke allerede er på værelset.

Kan jeg få vasket tøj?

På MILIMA Safari Lodge er der vaskeservice (ikke inkluderet), som fungerer hurtigt og godt. Når du lægger tøj til vask om morgenen, får du det retur – nyvasket og strøget – oftest samme aften. På de fleste andre hoteller er det ligeledes muligt at bestille vaskeservice.

Må børn deltage på safari?

Børn er vilde med safari og kan deltage i alle vores inkluderede ture. I Kruger National Park må børn under 12 år dog ikke køre i åbne safaribiler, men vi har specialbyggede safaribiler med store vinduespartier, der kan åbnes, som er godkendte til at køre med børn her.

Komer vi til at sidde ved siden af hinanden i flyet?

Vi bestræber os altid på, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden. Vi prøver også på at få pladser på en række med kun to sæder. Men flyselskaberne forbeholder sig altid ret til at ændre på rejseselskabernes booking, så vi kan desværre ikke give 100% garanti.

Skal navnet i passet og på billetten være præcist det samme?

Ja – det er meget vigtigt! Hvis der er uoverensstemmelser mellem navnet på billet og i pas, er der risiko for problemer ved afrejse, som i værste fald kan medføre afvisning ved check-in, så rejsen ikke kan gennemføres.

Hvor meget baggage må jeg have med?

Medbring maks. 20 kg bagage plus håndbagage, som må veje maks. 8 kg og måle maks. 115 cm. i højde + bredde + dybde. På de oversøiske strækninger må du ganske vist have 23 kg med, men reglerne på indenrigsflyet fra Johannesburg til Kruger National Park siger 20 kg. Derfor skal du holde dig inden for denne vægtgrænse, hvis du vil undgå at betale for overvægt eller at skulle efterlade noget af din bagage.

Hvornår modtager jeg flybilletten?

I dag behøver du reelt blot at vise dit pas, når du checker ind i en lufthavn. Fra MILIMA Safari får du dog en mail med din elektroniske flybillet og detaljerede rejseplan cirka 10 dage inden afrejse.

Er der dragerservice i lufthavnen?

I ankomsthallen i Johannesburg Lufthavn står der dragerservice klar (mod betaling på 50 ZAR). De kan bl.a. følge dig til indenrigsterminalen, hvilket kan være en fordel, hvis du har travlt. Brug kun dragere i orange trøjer, de er autoriserede. Terminalerne er i samme bygning, men på forskellige etager. Der er dog fin skiltning i lufthavnen, så du vil sagtens selv kunne finde indenrigsterminal B, hvor du får indskrevet bagagen til den lokale lufthavn ved Kruger National Park. Når du lander her, bliver du modtaget af en medarbejder fra MILIMA Safari, som er med på køreturen til MILIMA Safari Lodge.

Er der tidsforskel?

Ja – der er tidsforskel til landene i det sydlige Afrika. Sydafrika, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Zambia: Plus 1 time ved dansk vintertid. Ingen ved dansk sommertid.

Pakkerejser